Placinta cu iaurt si stafide

Ingrediente
- Iaurt: 1 kg
- Crema de branza: 1 cutie - 150g
- Oua: 6
- Zahar: 5 linguri
- Zahar vanilat : 1 plic
- Coaja de lamaie: 1
- Amidon de porumb: 4 linguri
- Stafide: 100 gr
- Unt: 1 cub mic
- Foi de placinta: 1 pachet - 500 g
- Zahar pudra: pentru decor
Se unge tava(am folosit o tava de aragaz) cu untul la temperatura camerei
Se mixeaza bine ouale si se bat impreuna cu zaharul si zaharul vanilat
Apoi se amesteca cu iaurtul
Se adauga amidonul si coaja de lamaie
Se ia o foaie din pachet si se pune pe fundul tavii(daca foile nu sunt cat tava se mai "carpesc" in asa fel incat sa iasa putin si peste marginea tavii)
Se toarna putin din compozitia de iaurt, se pune din nou o foaie, din nou compozitie de iaurt...foaie...printre "randuri" se strecoara si stafidele
Terminam cu o foaie unsa cu f putina compozitie de iaurt
Se "traseaza" cu cutitul viitoarele portii de placinta si se introduce tava in cuptorul preincalzit(aproximativ 180 gr C)
Placinta mea a stat cca 40-45 min...in ultimele 8-10 min am dat drumul la foc de deasupra sa se rumeneasca mai bine
Fierbinte se acopera cu un prosop(daca doriti sa fie foaia de deasupra mai moale) daca o doriti crocanta se presara direct cu zahar pudra.
Se serveste atat calda cat si rece
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |