Placinta cu linte

Ingrediente
- Faina alba: 24 linguri
- Drojdie: 1 cub
- Linte: 250 g
- Morcovi: 2 bucati
- Ceapa: 1 bucata
- Ulei de masline: cat este necesar
- Sare: dupa gust
- Vegeta: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Rozmarin: dupa gust
- Salvie : dupa gust
- Chimen: dupa gust
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
30 de minutePortii:
4Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Mancaruri de postReteta postata in forum de gabirus
O placinta cu legume, satioasa si specifica sezonului rece, reteta proprie.
drojdia se desface in 200 ml apa calduta cu lingurita de zahar si una de faina. In faina se pune 1 lingurita sare, putin piper, 1/2 lingurita rozmarin, 1/4 lingurita salvie, 1 lingurita chimen. Se framanta aluatul cu faina, drojdie si apa cata cere, se tine la cald cca. 30 minute.
Intre timp se caleste ceapa in ulei de masline, dupa 2 minute se adauga morcovii, dupa alte 5 minute se adauga lintea. Se caleste 1 minut, apoi se adauga apa fierbanda si vegeta. Se adauga apa cate putin, pana se fierb bine legumele.
Aluatul se intinde si se aseaza un strat pe fundul oalei termoreziste (unsa cu margarina in prealalbil). Se pune peste aluat umplutura de linte, apoi vine stratul 2 de aluat. Se modeleaza dupa gust si placere, iar deasupra se unge cu ulei de masline.
Se da la cuptor pana cand se coace aluatul.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |