Placinta cu nuci

Ingrediente
- Galbenus de ou: 3
- Zahar: 100 g
- Unt: 150 g
- Smantana: 1 lingura
- Faina: 300 g
- Rom: 1 lingura
- Praf de copt: 1 plic
- Vanilie: dupa gust
- Lamaie rasa: 1/2
- Nuci: 100 g
- Zahar vanilat : 150 g
- Pesmet alb: 1 pahar
- Cacao: 20 g
- Albusuri de ou: 3
- Zahar: 50 g
Se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga untul taiat bucatele, apoi smantana sau laptele si se amesteca pana se face spuma.
Se adauga faina, romul, praful de copt, vanilia si coaja de lamaie.
Se amesteca totul repede si se da la rece pentru o ora.
Intre timp se prajesc nucile si se maruntesc pe o planseta.
Se pun la fiert doua pahare de apa cu 150 g zahar vanilat. Cand da in fiert se adauga pesmetul alb amestecat cu cacao
Se ia vasul de-o parte si se adauga albusul batut cu 50 g sahar, plus nucile maruntite
Coca se imparte in doua, se intinde in tava, se coace pe jumatate
Se pune umplutura,
Se acopera cu a doua foaie(din care putem face fie un grilaj, fie decupam forme si le punem portionand astfel viitoare portii de placinta)
Se presara cu zahar tos si se pune din nou in cuptor
Atentie! zaharul din compozitia aluatului si a cremei se poate reduce nu impiedica cu nimik
Sursa retetei: eveline Bucataria noastra
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |