Placinta cu ton

Ingrediente
- Foi de placinta: 1 pachet/300g
- Unt topit: pentru uns tava
- Ton: 2 conserve-pentru umplutura
- Iaurt: 1 pahar-pentru umplutura
- Cascaval: 200 g-pentru umplutura
- Sare: dupa gust-pentru umplutura
- Piper: dupa gust-pentru umplutura
- Oua: 2 bucati-pentru umplutura
- Ceapa verde: cateva fire-pentru umplutura
- Patrunjel verde: dupa gust-pentru umplutura
- Iaurt: 1 cana-pentru turnat deasupra
- Oua: 2 bucati-pentru turnat deasupra
- Cascaval: 100 g-pentru turnat deasupra
am copiat modelul de lucru si iaurtul batut cu oua de pe deasupra de la placinta dobrogeana
Se scurg bine conservele de ton si se sfarama putin cu furculita
Ceapa verde se taie marunt, la fel si patrunjelul
Cascavalul se da pe razatoare
Apoi intr-un castron amestecam toate ingredientele pentru umplutura, condimentam cu sare si piper dupa gust
Se intind pe rand foile de placinta se unge fiecare foaie cu unt topit sau ulei
Se ia cu lingura din umplutura si se intinde pe foaie
Rulati foaia ca la clatite sau impachetati aducand o parte peste alta si asezati in tava
Dupa primul strat de foi umplute
amestecam o cana de iaurt cu 2 oua si 100 gr cascaval ras, batem bine intr-un castron si turnam putin peste primul strat de foi umplute
Din nou vom aseza foi de placinta umplute, apoi iar turnam din amestecul de oua/iaurt/cascaval si tot asa pana cand terminam ingredientele, ultimul strat fiind unul mai consistent de sos de oua/iaurt/cascaval(am mai ras si deasupra putin cascaval)
si am dat la cuptor pana s-a rumenit
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |