Placinta Dobrogeana cu branza si iaurt

Reteta este de pe reteteculinare(anisoara67) , cu mici modificari
Se poate prepara in doua variante...sarata sau dulce pentru varianta sarata( se foloseste branza telemea) iar pentru varianta dulce (branza de vaci+zahar), eu am ales a doua varianta
Eu am folosit foi pentru placinta cumparate din comert(am fost fericita ca am gasit unele preparate cu ulei si nu cu margarina)
Din faina si apa calduta in care am dizolvat sarea si drojdia,framantam un aluat,potrivit de tare si elastic pe care il acoperim cu un prosop si il lasam sa creasca putin,intr-un loc calduros(cca 20 min).
Umplutura:
branza sfaramata(sau data pe razatoare) se amesteca cu 3 oua si jumatate din cantitatea de iaurt + zahar(dupa preferinta).
Din aluat se intind foi subtiri,pe masa data cu faina.
Foile se stropesc cu ulei(turnat cate putin,in fir subtire) apoi se indinde cate un strat subtire de umplutura de branza, pe toata suprafata si se increteste,de la margini spre interior,cu varful degetelor,apoi se pun cu grija in tava unsa cu ulei,una langa alta,pana se umple tava.
Eu am folosit un vas de yena si care a fost cam mititel si-m pus mai multe straturi de foi unul peste altul
Deasupra foilor umplute din tava,se toarna celelalte 3 oua ramase,batute si amestecate cu iaurtul ramas.
Se da tava la coptor,la foc potrivit,pana se rumeneste uniform deasupra
Placinta se pudreaza cu zahar si se taie patrate,dupa ce s-a racit putin nu ca minte fierbinte ca nu iese domle' la poza :)
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |