Placinta "Ochi de Leopard"

Ingrediente
- Faina: 450g
- Unt: 150g
- Galbenus de ou: 5
- Lapte cald: 1 cana
- Drojdie proaspata: 10gr
- Zahar: 150g
- Nuci macinate: 150 g
- Albusuri de ou: 5
- Visine: 500g
- Zahar: 150gr
- Cacao: 2 linguri
- Apa: 3 linguri
- Unt sau margarina: 50gr
Se pune drojdia si jumatate din laptele caldut si se lasa sa dospeasca 10 minute.
Untul topit impreuna cu galbenusurile, faina,drojdia dospita se pun intr-un vas si se framanta pana obtinem un aluat omogen pe care-l impartim in 3 bile.
Se lasa aluatul la dospit, la cald, 30 minte, acoperit si departe de sursa de apa sau curent
Apoi Intindem fiecare bila intr-o foaie si punem pe margine visinele
Rulam marginile una spre cealalta(catre interior) lasand un spatiu pe care-l vom umple cu albusurile batute spuma + zahar+nuca macinata.
Procedam la fel si cu celelalte doua bile pe care le intindem le rasucim si le punem umplutura
Apoi punem totul la cuptor 25 minute la foc mediu.
Se scoate din cuptor se recaste iar apoi se taie bucati si se pudreaza cu zahar vanilat sau ciocolata topita.
Pentru glazura:
Se pun toate ingredientele intr-o craticioara pe aragaz, amestecati pana se topeste zaharul apoi se pune glazura deasupra rulourilor
Varianta din poze contine prune in loc de visine
Sursa retetei: Vero Bucataria noastra
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |