Pljeskavica sarbeasca sau plescavita banateana

Ingrediente
- Carne tocata de vita: 800 gr
- Sare: 1 lingurita cu varf
- Nucsoara: 1 praf
- Cardamom: 1 praf
- Piper: 1 praf
- Ceapa: 1
- Usturoi: 2-3 catei
Cum zice Laura Laurentiu autoarea retetei
Deci nu va pot explica in cuvinte cat de buna este mancarica asta...este cel mai bun "hamburger" pe care l-am mancat vreodata...desi mai mancasem la un restaurant sarbesc in timpul studentiei...nu se compara...este o mancare "completa" asa cum sunt majoritatea retetelor banatzencei Laura
Ceapa taiata marunt se caleste in putin ulei(carnea mea fiind numai din vita si ff slaba am pus un picut mai mult)
Intr-un castron adanc amestecam carnea tocata, ceapa calita, usturoiul zdrobit si condimentele
La "framantam" bine si compozitia obtinuta o infoliem si o dam la frigider pentru 30 de min
In acest timp pregatim
- Cartofi prajiti
- o salata de varza condimentata
- o ceapa rosie o taiem rondele
f- acem o salata de rosii
- pregatim mustarul, ketchup si cine doreste si maioneza de casa
Cand expira cele 30 de min scoatem carnea din frigider si impartim carnea in bile pe care le aplatizam(cu mainile unse cu ulei cam de 2-3 mm grosime) si de marimea chiflelor pentru pljeskavica
Se prajesc pe gratarul de teflon sau pe tigaie...
Apoi incepem montarea plescavitei, respectati ordinea fiindca altfel aluneca ingredientele cand le serviti
Chifla se taie in doua
Pe partea de jos picuram ketchup
Apoi punem salata de varza
Urmeaza "chifteaua" de carne peste care picuram mustar
Cateva felioare de rosii + rondele de ceapa rosie
Partea de sus a chiflei o ungem cu ajvar(pasta de ardei) apoi "inchidem" plescavita
Servim alaturi de cartofi prajiti, salata de rosii, maioneza si ce mai doreste fiecare
Se poate servi si fara a mai monta toate ingredientele ci asezate frumos pe o farfurie
Pare complicat dar nu este...si cu siguranta la sfarsitul mesei va veti declara super multumiti :)
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |