Pogacia - Paine sarbeasca

Ingrediente
- Faina: 1,400 g
- Sare: 40 g
- Oua: 2
- Margarina: 60 g
- Drojdie: 20 g
- Lapte: 200 ml
- Apa: aproximativ 500 ml
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
120 de minutePortii:
1Complexitate:
MediuTara:
SerbiaCategorii:
Paine de casaCoca trebuie sa fie mai molocica.
Se pune faian intr-un lighean,adaugam sarea,ouale,margarina,drojdia faramitata ,laptele si jumate din apa.Framantam si treptat adaugam si restul de apa.Nu se framanta mult doar cat sa se amesteca ingrendientele.
Se lasa la dospit (acoperit cu un prosop)si cand a crescut un pic (nu cat ligheanul)se mai framanta din nou.Inainte de a framanta se uda mainile cu apa calda(nu se va lipi asa de mult).Nu se framanta mult...2 minute cat sa iasa aerul din coca.Il lasam din nou sa creasca .
Cand a dospit formam painica cum vrem o punem in tava si lasam inca 20 minute la dospit
Se unge cu ou si la cuptor cu ea.Inca ceva ,am vazut ca soacramea o pune intotdeauna intr-o tava mai mare decat este coca...loc ramane destul de mult...ea zice ca asa creste mai bine si iese mai moale painea.Are dreptate ca am incercat-o pe pielea mea.
Aceasta painica acolo se numeste Pogacia...se face la sarbatori,cand ai musafiri...e mai speciala.Eu o fac de cate ori am ocazia...si pt noi asa ca e tare buna
Reteta postata in forum de doly
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |