Prajitura Alba ca Zapada

Ingrediente
- Zahar pudra: 100 g
- Ulei: 6 linguri
- Lapte: 3 lingur
- Praf de copt: 1 lingurita
- Sare: putina
- Faina: 500 g
- Lapte: o cana, pentru crema
- Faina: 4-5 linguri
- Zahar: 200 g
- Unt: 150 g
- Frisca: 200 ml
Mod de Preparare
Se pune faina intr-un castron impruna cu praful de copt si sarea.
Separat se mixeaza laptele cuopuale si zaharul.Apoi se adauga uleiul.
Treptat se adauga faina.Daca e prea moale, se mai pune faina.Daca e prea tare se mai adauga lapte si ulei.
Se coc 3-5 foi in functie de marimea tavii, se intind si se coc direct pe fundul tavii
Se amesteca laptele cu faina se pun pe foc(sau in micorunde) untul se bate cu zaharul se lasa sa se raceasca amandoua se amesteca iar la sfarsit se adauga frisca batuta si zeama de la 2 lyme-uri
Se construieste prajitura, foaie+crema pana se termina ambele
sursa retetei: Micul bucataria noastra
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |