Prajitura Betiva

6 albusuri se bat cu
6 linguri de zahar
iar cele 6 galbenusuri se amesteca cu
3 linguri de ulei
Se amesteca cele doua compozitii si
se pune o lingurita rasa de praf de copt stinsa cu
zeama de la o 1/2 de lamaie
se adauga 6-7linguri de faina
Se pune la copt (la cuptorul preincalzit) la foc potrivit 35 de min...depinde de cuptor
Dupa ce se raceste se taie in doua lasand partea de jos mai groasa
Partea de jos se unde cu un gem(mai acrisor)
cealalta parte de pandispan...(cea de sus) se faramitzeaza si se amesteca cu
zeama de la cealalta jumatate de lamaie+
coaja de lamaie si
esenta de rom(sau rom) 1-2 linguri de rom
Se face o crema din:
225 gr unt
200 gr zahar pudra si se amesteca bine
se adauga
200 g nuca macinata
2 linguri de kko
si blatul de ss faramitzat amestecat cu zeama de lamaie, rom si coaja de lamaie se omogenizeaza bine si se pune peste blatul de jos uns cu gem
Deasupra se poate orna fie cu ciocolata rasa fie cu o glazura de ciocolata facuta din 6 linguri de ulei, 6 linguri de zahar, 8 linguri de apa si 2 linguri de cacao(sau ciocolata rasa)
sursa retetei: Nuti (soacra mea)
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |