Prajitura Caramel

Ingrediente
- Oua: 7
- Zahar: 7 linguri
- Faina: 7 linguri
- Sirop de zahar ars: 5-6 linguri
- Galbenus de ou: 2, pentru crema
- Oua: 3, pentru crema
- Zahar: 250 g, pentru crema
- Sirop de zahar ars: cat este nevoie, pentru crema
- Unt: 1 pachet, pentru crema
Reteta postata in forum de alynusa
Mod de preparare sirop:
10 linguri zahar se caramelizeaza...
-peste zaharul caramelizat turnam 10 linguri apa si fierbem pana rezulta un sirop gros(ca mierea)
Mod de preparare blat:
Se bat bine albusurile cu cele 7 linguri de zahar,se adauga cele 6 linguri sirop fierbinte,apoi
galbenusurile unul cate unul....la urma se pune faina
Mod de preparare crema:
Se amesteca ouale cu zaharul ,siropul de zahar ars ramas si se pune pe foc mic pana devine ca o smantana.
Se lasa la racit,apoi se amesteca cu untul
Blatul rece se taie in doua felii,pe orizontala.Se pune crema,jumatate intre blaturi ,cealalta
jumatate deasupra.Se orneaza cu crantz sau se rade ciocolata.
Se da la rece cel putin 2 ore
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |