Prajitura cu alune

Ingrediente
- Oua: 6
- Zahar: 6 linguri
- Faina: 6 linguri
- Cacao: 2 linguri
- Praf de copt: 1 lingurita
- Zahar: 14 linguri, pentru crema
- Cacao: 4 linguri
- Lapte: 100 ml
- Margarina: putina
- Galbenus de ou: 2
- Alune macinate: 150 g
- Ciocolata: 200 g, pentru glazura
- Frisca lichida: 125 ml
Reteta postata in forum de MihaelaT
Blatul
Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi se adauga cate un galbenus amestecandu-se usor. Faina amestecata cacaua si praful de copt se adauga in ploaie.
In tava am pus hartie de copt si am presarar alune intregi, dar si macinate (cam 50 gr) peste care am turnat compozitia blatului si l-am copt la foc potrivit.
Crema
Zaharul se amesteca cu cacaua si laptele si se fierbe pana se leaga dupa care se lasa la racit. Rama se freaca cu cele doua galbenusuri dupa care se adauga treptat crema fiarta si alunele.
Se taie blatul in trei, eu l-am insiropat cu Pepsi. Se pune jumatate din crema, apoi blat, iar crema si iar blat.
Glazura
Se pune ciocolata rupta bucatele si frisca lichida, intr-o cratita pe aburi si se amesteca pana se omogenizeaza. Se toarna peste prajitura
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |