Prajitura cu alune si nes

Ingrediente
- Oua: 4
- Zahar: 150 g
- Ulei: 130 ml
- Apa minerala: 130 ml
- Esenta de rom: o fiola
- Amidon: 75 g
- Faina: 75 g
- Sare: putina
- Praf de copt: 1 plic
- Cacao: 2 linguri
- Alune: 200 g
- Ness: 1 lingura
- Lapte: 1/2 l, pentru crema
- Galbenus de ou: 3
- Faina: 3 linguri
- Amidon: 3 linguri
- Zahar: 6 linguri
- Cacao: 4 linguri
- Unt: 150 g
- Zahar pudra: 2 linguri
Reteta postata in forum de Micul
Reteta din practic.
Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o spuma cremoasa.Se adauga treptat uleiul, apa minerala si esenta de rom.Se amesteca faina cu praful de copt, sarea, alunele macinate, amidonul, cacaoa si nessul.Se adauga acest amestec in spuma de oua si se amesteca cu grija de sus in los.Se toarna in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, si se coace cam 20-25 min, sau pana trece testul scobitorii.Se orneaza cu frisca.Si aici retetta din practic se termina, dar eu am facut si o crema de ciocolata sa o umplu, ca doar asa simpla, nu mi se pare cea mai buna.
Crema am facut-o dupa o reteta pusa de Adnasya, pe culinar.
Se amesteca galbenusurile cu zaharul, cacacoa, faina si amidonul intr-o craticioara.Se adauga laptele si se pune cratita pe foc mic.Se lasa la fiert pana se ingroasa, amestecand continuu.Se raceste si se adauga untul batut cu zahar pudra.
Pentru aceasta prajitura am facut doar jumatate de cantitate de crema.
In continuare, se taie blatul in doua pe orizontala, se pune crema pe blatul de jos, iar cel de sus se unge cu un gem acrisor.Se suprapun blaturile si se baga prajitura la frigider pentru cateva ore la frigider.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |