Prajitura cu crema de iaurt

Ingrediente
- Oua: 3
- Zahar: 100 g
- Faina: 100 g
- Praf de copt: 1 lingurita
- Cacao: 2 linguri
- Sare: putina
- Gelatina: 6 foi, pentru crema
- Lamai: 1
- Portocale: 1
- Iaurt: 300 g
- Zahar: dupa gust
- Zahar vanilat : 1 plic
- Lichior de portocale: 1 lingura
- Frisca batuta: 400 ml
Reteta postata in forum de Criss
Reteta din " kiskegyed konyha ".
Se bat ouale cu zaharul si sarea, pana se albesc. Se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt si se amesteca cu grija de sus in jos. Se toarna aluatul in tava, se baga la cuptor pana trece testul scobitorii. Blatul racit se taie in doua pe orizontala.
Pentru crema se scurge iaurtul de apa. Se amesteca apoi cu zaharul, vanilia, zeama de lamaie, de portocale si cu lichiorul. Se topeste gelatina pe baie de baur, dupa ce a fost inmuiata, si se adauga la iaurt. Se baga la frigider pana se bate frisca, apoi se omogenizeaza cele doua. Se pune crema intre cele doua blaturi si se lasa la frigider pana se intareste crema.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |