Prajitura cu crema de mure

Ingrediente
- Faina: 500 g
- Drojdie: cat este nevoie
- Zahar: 100 g
- Lapte: 200 ml
- Unt: 150 g
- Oua: 1
- Sare: putina
- Coaja rasa de lamaie: 1 lingura
- Zahar: 100 g, pentru fulgi
- Unt: 100 g, pentru fulgi
- Faina: 100 g, pentru fulgi
- Scortisoara: 1 lingurita, pentru fulgi
- Mure: 300 g, pentru crema
- Gelatina: 6 foi
- Frisca batuta: 200 ml
- Zahar pudra: dupa gust
- Zahar vanilat : dupa gust
Reteta postata in forum de Micul
Nu e ceva spectaculos, in afara de denumirea prajiturii, in revista " tarta cu fulgi si palarie violet ", dar este tare, tare buna. Aluatul de briosa nu e cel mai bun mancat de mine vreodata, dar am s-o refac cu alt aluat de briosa, ca doar am destule. In schimb crema, daca ma " ambitionam " un pic, o dadeam gata, azon perc.
Reteta din " torturi si prajituri ", suplimentul de la secretele bucatariei.
Pentru aluat se face maiaua, se lasa la crescut, dupa care se amesteca cu celelalte ingrediente si se framanta. Se lasa la crescut, la loc cald 1 h, apoi se intinde foaie si se pune in tava. Se mai lasa la crescut 15-20 min, apoi se amesteca ingredientele pentru fulgi si se presara peste aluatul dospit. Se baga la cuptor pana se coace, apoi se lasa la racit.
Pentru crema, se blendiuesc murele si se amesteca cu zahar pudra, zahar vanilat si zeama de lamaie. Zeama de lamaie scoate in evidenta aroma murelor. Se adauga gelatina inmuiata si topita pe baie de abur iar cand incepe sa se inchege se adauga si frisca batuta. Crema se pune peste prajitura rece.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |