Prajitura cu crema de nuci

Ingrediente
- Faina: 150 g
- Scortisoara: 1/4 lingurita
- Oua: 5
- Galbenus de ou: 3
- Zahar: 200 g
- Zahar vanilat : 2 pliculete
- Sare: putina
- Lamai: 1, pentru crema
- Budinca de vanilie: 2 plicuri, pentru crema
- Lapte: 600 ml, pentru crema
- Zahar: 220 g , pentru crema
- Nuca prajita si macinata: 400 g, pentru crema
- Rom: cat este nevoie, pentru crema
- Unt moale: 200 g, pentru crema
Reteta postata in forum de Micul
Reteta dintr-o revista ungureasca.
Pentru blat se mixeaza galbenusurile cu 1/2 din cantitatea de zahar, cu sarea si cu vanilia.Se bat bine pana isi dubleaza volumul si se albesc.Se adauga faina, amestecata cu scortisoara.Albusurile se bat bine cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar, si se adauga la galbenusurile cu faina, amestecandu-se de sus in jos.Din acest aluat se coc trei foi de marimea 30x25 cm, eu am avut tava doar mai mica, si de asta au fost foile un pic mai grosute.Fiind insa buna proportia, prajitura a iesit ok.
Se lasa foile sa se raceasca.
Pentru crema se prepara budincile, cu 600 ml lapte, apoi in budinca inca fierbinte se adauga nuca prajita si macinata ( eu am macinat-o cu robotul, ca sa ramana putin mai mare ).Se adauga apoi coaja de lamaie si romul.In revista scria si zeama de lamaie, eu nu am mai pus-o.In crema asta de nuca, rece, se adauga si untul moale si se amesteca bine.
Se umlpu foile, cu crema, eu am pus si un strat de gem acrisor.Imi place cum merge nuca cu gem acrisor.
Se orneaza dupa preferinta.
E buna tare, daca va place nuca.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |