Prajitura cu crema de vanilie si fructe

Ingrediente
- Faina: 125 g
- Zahar: 125 g
- Praf de copt: 1 lingurita
- Ulei: 50 ml
- Oua: 3
- Coaja rasa de lamaie: cat este nevoie
- Galbenus de ou: 3, pentru crema
- Lapte: 300 ml
- Zahar: 75 g
- Amidon de porumb: 2 linguri
- Unt: 75 g
Am amestecat mai intai "prafurile" faina+zahar+praf de copt, am adaugat ouale, uleiul si coaja de lamaie si am mixat 2-3 min
Intre timp am dat drumul la cuptor, am tapetat o tava de tarta si am pus compozitia in ea
Am pus tava in cuptor pentru 25 min la 180 gr, am scos blatul si l-am lasat la racit
Se amesteca galbenusurile cu zaharul pana se obitne o crema spumoasa
Se adauga cele 2 linguri de amidon de porumb
apoi laptele dupa ce a fost imprealabil fiert si racit se toarna peste crema
Se muta totul intr-un vas(cratita) mai mica care la randul ei intra intr-o cratita mai mare si se pune crema la "foc" pe baie de abur
Cand se ingroasa se ia de pe foc se lasa sa se raceasca putin si se adauga untul
Se intinde crema peste blat
Apoi se pun deasupra cremei fructe dupa preferinta
piersici din compot, capsuni si kiwi
Se lasa la rece cateva ore si se poate servi
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |