Prajitura cu crema de vanilie si Krantz

Ingrediente
- Oua: 8
- Zahar: 12 linguri
- Ulei: 150 ml
- Faina: 12 linguri
- Praf de copt: 1
- Coaja de lamaie: cat este nevoie
- Amidon: 10 linguri, pentru crema
- Lapte: 400 ml, pentru crema
- Zahar: 250 g, pentru crema
- Zeama de lamaie: de la o lamaie, pentru crema
- Margarina: 1 pachet, pentru crema
- Zahar: 250 g, pentru sirop
- Apa: 200 ml, pentru sirop
- Esenta de vanilie: 1, pentru sirop
- Zahar: 150 g, pentru krantz
- Nuca: 1 ceasca, pentru krantz
Reteta postata in forum de Alynusa
Ingredientele sunt pentru o tava un pic mai mare decat cea clasica.
Se bat albusurile spuma, dupa care se adauga zaharul
galbenusurile se amesteca cu uleiul (ca la maioneza)
se toarna peste albusurile batute spuma
se adauga faina si praful de copt
se da la copt
Crema
Se amesteca amidonul cu cateva linguri de lapte rece si zaharul,
restul de lapte se pune la fiert.Cand incepe a fierbe ,turnam amidonul,amestecand sa nu se lipeasca.
Se ea de pe foc si se adauga margarina si zeama de lamaie(nu toate odata ,pe rand)
Se taie blatul in 2 parti se insiropeaza.
Sa va arat si inprovizatia mea de insiropat:un dop de pet,i-am facut multe gauri cu un ac,
pun siropul in pet si insiropez
Adaugam jumatate din crema
Punem celalalt blat il insiropam si-l ornam cu restul de crema ramasa,dupa care punem krantzul
care l-am zdrobit cu sucitorul
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |