Prajitura cu frisca si capsuni

Ingrediente
- Oua: 4
- Zahar tos: 120 g
- Praf de copt: 1 plic
- Faina: 80 g
- Budinca de capsuni: 2 plicuri, pentru crema
- Lapte: 800 ml, pentru crema
- Zahar tos: 250 g, pentru crema
- Margarina: 100 g, pentru crema
- Apa: 150 ml, pentru sirop
- Esenta de vanilie: 1 fiola, pentru sirop
- Zahar: 3 linguri, pentru sirop
- Frisca lichida: 400 ml
- Capsuni: cat este nevoie
Reteta postata in forum de ariana78
Faina se amesteca cu praful de copt.
Ouale se separa,albusurile se bat spuma dupa care se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste.
Galbenusurile se mixeaza putin dupa care se adauga peste albusuri si se mixeaza in continuare,se adauga si faina in ploaie si se amesteca bine pana la omogenizare.
Compozitia rezultata se toarna intr-o tava si se introduce in cuptorul incins in prealabil,se coace aproximativ 30 minute
Budinca se prepara conform instructiunilor de pe plic.
La final cand budinca s-a ingrosat se adauga margarina sau untul si se amesteca pana se topeste.
Frisca se bate spuma pana se intareste,se mai adauga zahar daca este cazul.
Siropul se prepara din apa cu zahar si esenta de vanilie...eu am facut mai mult sirop pentru ca imi plac prajiturile mai insiropate.
Blatul racit se insiropeaza,se adauga budinca si se uniformizeaza,se lasa sa se racoreasca dupa care se adauga si frisca care se niveleaza frumos.
Cu ajutorul unei furculite trasam modele.
Ornam cu capsuni
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |