Prajitura cu iaurt si glazura de cacao

Reteta postata in forum de Ghiocel
Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga iaurtul, esenta de vanilie, treptat uleiul si la final faina amestecata cu praful de copt.
Se pune compozitia intr-o tava de tort cu fundul detasabil unsa cu ulei.
Se coace in cuptorul preancalzit cca 40 min. Este coapta cand trece testul cu scobitoarea.
Pentru glazura am folosit o reteta mai veche din caietul mamei
Ingrediente: 2 linguri cu varf de cacao, 100 gr zahar pudra, 2 linguri de apa, 2 linguri de ulei, esenta de vanilie
Mod de preparare:
Zaharul se amesteca cu cacao, se adauga apa calda si se amesteca pana se obtine o crema groasa. Se toarna 2 linguri de ulei si se amesteca in continuare energic. Daca glazura este prea groasa se mai pune putina apa. Glazura se toarna peste prajitura chiar in mijloc, ea distribuindu-se uniform spre margini
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |