Prajitura cu mac

Ingrediente
- Foi de placinta: cat este nevoie
- Unt: 150 g
- Zahar pudra: 50 g
- Praf de copt: 1
- Lapte: 1 lingura
- Galbenus de ou: 3
- Smantana: 3 linguri
- Mac: 500 g, pentru umplutura
- Zahar: 400 g, pentru umplutura
- Coaja de lamaie: de la o lamaie , pentru umplutura
- Lapte: 200 ml, pentru umplutura
- Visine: de la un compot., pentru umplutura
Reteta postata in forum de maraarad
Galbenusurile ,smantana si untul se freaca pana se incorporeaza ,dupa care adaugam faina si praful de copt pe care la am
stins cu 2 linguri de lapte.
Se framanta totul pana aluatul nu este lipicios.
Se pune in folie transparenta la frigider cam 30 min.
Din aluat taiem cam 1/4 .Iar restul il intindem intr o foaie pe care o punem intr 0 tepsie (daca vreti puteti unge putin tepsia
depinde de care aveti )
Am uns cu gem eu pe jumatate am pus visine pe cealalta jumatate caise.
Macul macinat se amesteca cu zaharul ,coaja de lamaie ,visinele din compot si cana de lapte caldut(200 ml).
Se pune compozitia de mac deasupra foi cu gem .
Aluatul ramas se intinde se unge cu albus si se presara zahar tos .Se taie fasii pe care le punem deasupra macului ca un
grilaj.
Se coace la 200C
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |