Prajitura cu mere - light

Ingrediente
- Mere: 4
- Faina: 150 g
- Zahar: 120 g
- Lapte: 100 ml
- Oua: 3
- Coaja rasa de lamaie: de la o lamaie
- Praf de copt: 16 g
- Sare: putina
- Scortisoara: cat este nevoie
- Unt: cat este nevoie
- Zahar: cat este nevoie
Reteta postata in forum de Danelutza
Prajitura sau placinta cu mere, numiti-o cum vreti, e gustoasa de nu ramine nimic in farfurie, e pufoasa si molcuta, de zici ca-i insiropata.
In robot, punem zaharul, coaja de lamiie (eu am pus esenta) si ouale si le zbatem pina vom obtine o crema ca cea de pandispan, adica pina vedem ca avem gaurele in compozitia respectiva. Cit timp lasam robotul sa-si faca treaba, curatim merele. Doua mere si jumatate le taiem in bucatele micute, iar un mar jumatate il taiem feliute pe care le vom folosi la decorat prajitura
Cernem faina impreuna cu praful de copt si sarea, apoi adaugam cite un pic in
compozitie (nu toata deodata) si amestecam, ATENTIE, cu o lingura de lemn foarte incet, de jos in sus, pina se incorporeaza toata faina, dar nu insistam prea mult ca riscam sa se dezumfle toate bulele de aer. Acum adaugam merele taiate bucatele si tot asa amestecam, dar foarte putin.
Apoi adaugam tot laptele si amestecam incet cu lingura, fara a insista prea mult, in acest mod vom obtine o prajitura pufoasa si foarte frageda.
Rasturnam incetisor compozitia, intr-o tava tapetata cu hirtie de copt, asezam deaspra feliutele de mar, fulgii de unt si un pic de zahar,
apoi bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 40 de minute.
Eu am lasat doar 30 de minute, pentru ca tava mea era mai mare decit in reteta originala pe care am gasit-o pe un blog italian, de fapt prajiturica mea a iesit mai bronzata...
Va recomand sa o incercati, e delicioasa, molcuta si foarte fina
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |