Prajitura cu mere si budinca

Ingrediente
- Mere: 4
- Zahar: 2 linguri
- Scortisoara: cat este nevoie
- Budinca de vanilie: 2
- Lapte: 700 ml
- Oua: 4, pentru blat
- Faina: 4 linguri , pentru blat
- Zahar: 4 linguri, pentru blat
- Frisca: 150 ml
Reteta postata in forum de Michelle
Se spala si se curata merele de coaja si cotor. Se taie in felii subtiri si se aranjeaza in tava.
Peste mere se pun cele 2 linguri de zahar si scortisoara.
Se dau la cuptor aproximativ 20 minute pana sunt aproape coapte.
Intre timp se face budinca. Cele 2 plicuri cu doar 700 ml lapte si 2-3 lg zahar.
Se scoate cratita din cuptor si se pune budinca peste mere. Se lasa cateva minute.
Se separa cele 4 oua. Se bat albusurile spuma, se pune zaharul, se bat pana se intaresc iar. Se adauga galbenusurile si faina. Se amesteca usor sa nu se lase. Se pune peste budinca.
Cand blatul e copt (facem testul cu scobitoarea)scoatem si lasam sa se raceasca bine,apoi rasturnam prajitura si ornam cu frisca.Se serveste a doua zi.
Am razuit si un pic de ciocolata peste frisca. Si am facut si 3 trandafiri din sugus
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |