Prajitura cu mere si fulgi de migdale

Ingrediente
- Faina: 400 g
- Unt: 200 g
- Zahar: 150 g
- Sare: putina
- Coaja rasa de lamaie: de la o lamaie
- Galbenus de ou: 2
- Smantana: 1-2 linguri
- Mere: 2 kg, pentru umplutura
- Oua: 3, pentru glazura
- Smantana: 150 ml, pentru glazura
- Amidon: 1 lingura, pentru glazura
- Scortisoara: 1/2 lingurita, pentru glazura
- Zahar: 50 g, pentru glazura
- Unt: 100 g, pentru compozitia de migdale
- Zahar: 100 g, pentru compozitia de migdale
- Fulgi de migdale: 175 g fulgi, pentru compozitia de migdale
- Lapte: 3 linguri, pentru compozitia de migdale
- Miere: 1 lingura, pentru compozitia de migdale
- Stafide: 75 g, pentru compozitia de migdale
- Coaja de citrice: 100 g, pentru compozitia de migdale
- Cirese: 20, pentru compozitia de migdale
Reteta postata in forum de Micul
Reteta din " Secretele bucatariei ".
Pt. blat se framanat un aluat din ingredientele de mai sus, se inveleste in folie transparenta si se baga la frigider pentru 1 h.Se scoate de la frigider, se intinde foaie si se pune in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, sau hartie de copt.Peste aluat se pun merele curatate de coaja si samburi si taiate felii subtiri.Se baga la cuptor pentru 15 min, sau pana incepe sa se coaca aluatul.Se scoate apoi tava din cuptor si se toarna glazura facuta din ingredeintele de mai sus, ouale batute cu smantana, amidonul, scortisoara si zaharul.Se baga din nou la cuptor si se lasa cam 15 min.Intre timp se pun untul, zaharul, laptele, migdalele, mierea si stafidele pe foc si se lasa pana se topeste zaharul.Se toarna peste prajitura si se mai lasa 15-20 min
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |