Prajitura cu piersici si crema de vanilie

Ingrediente
- Faina: 300 g
- Praf de copt: cat este nevoie
- Lapte: 100 ml
- Branza de vaci: 150 g
- Ulei: 100 g
- Zahar: 75 g
- Zahar vanilat : 1 pachet
- Sare: putina
- Piersici: 500 g, pentru umplutura
- Lapte: 250 ml, pentru umplutura
- Frisca: 250 ml, pentru umplutura
- Zahar: dupa gust, pentru umplutura
- Budinca de vanilie: un pachet, pentru umplutura
Reteta postata in forum de Micul
Gata, cu reteta asta am terminat cu piersicile pe anul asta, sau de fapt nu, ca mai sunt compoturile de piersici, asa ca cine stie. Adevarul e ca ne plac mult prajiturile cu fructe, si piersicile cu crema de vanilie se potrivesc perfect.
Reteta din " ioana ".
Pentru aluat se amesteca faina si praful de copt intr-un vas. Se adauga branza de vaci si laptele, si se amesteca. Se adauga apoi cate putin uleiul, zaharul, zaharul vanilat si sarea. Se amesteca si se fremanata pana rezulta un aluat omogen.
Pentru numplut se prepara budinca de vanilie conform indicatiilor de pe plic. Eu am facut dupa reteta mea de crema de vanilie, din 600 ml lapte, sa iasa mai multa.
3/4 din aluat se intinde in tava, se presara putin pesmet, apoi se pune crema rece de vanilie.Peste crema se pun piersicile decojite si taiate felii. Restul de aluat se pune sub forma de fasii peste piersici si se baga la cuptor pana se aureste.
Iese o prajitura pufoasa, dulce acrisoara, branza de vaci cu laptele si uleiul actioneaza ca o drojdie, iar aluatul iese moale si pufos. Miculinul a fost mai mult decat incantat de aceasta parjitura, tare mult i-a placut.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |