Prajitura cu piersici si iaurt

Ingrediente
- Oua: 5
- Faina: 5 linguri
- Zahar: 5 linguri
- Sare: putina
- Zeama de portocala: 2 linguri
- Compot de portocale: zeama, pentru insiropat
- Zahar: 3 linguri, pentru insiropat
- Gem de piersici: pentru umplut
- Iaurt natural: 500 g, pentru umplut
- Branza de vaci: 250 g, pentru umplut
- Mascarpone: 250 g, pentru umplut
- Zahar pudra: dupa gust, pentru umplut
- Zeama de lamaie: cat este nevoie, pentru umplut
- Gelatina: 7 foi, pentru umplut
- Zahar vanilat : un plic, pentru umplut
- Frisca: 250 g, pentru umplut
- Piersici: cat este nevoie, pentru umplut
Reteta postata in forum de Micul
Reteta am luat-o din " Formula as ", unde era prezentata sub forma de tort. Eu am facut-o prajitura, pentru ca mi se pare mai usor de taiat
Se bat albusurile cu sare si zahar, spuma tare. Se adauga galbensuruile pe rand, zeama de portocale, si faina. Se toarna in tava unsa si tapetata, si se coace pana trece testul scobitorii.
Se pune zaharul la caramelizat si se adauga zeama de compot.Se raceste si cu acest sirop se insiropeaza blatul.
Se scurge iaurtul de apa, si se amesteca cu branza de vaci si mascarpone, cu zaharul praf, lichiorul, vanilia si zeama de lamaie. Se hidrateaza gelatina si se topeste pe baie de abur. Se adauga si gelatina in crema de iaurt. Cand incepe sa se inchege se pune si frisca batuta spuma.
Pentru montarea prajiturii se taie blatul transversal in trei. Se pune primul blat, se insiropeaza, se pune gemul de piersici, se acopera cu al doilea blat si se insiropeaza si acesta. Se pun apoi piersicile din compot si crema. Ultimul se pune blatu trei si se insiropeaza si el. In revista era acoperita cu frisca, eu am pus ciocolata topita.
cand fac creme cu iaurt, cumpar de obicei un iaurt natural, normal, si-l pun la scurs intr-o strecuratoare captusita cu hartie de filtru de cafea.Cam asa ca-n poza captusesc o strecuratoare. Tipp-ul l-am luat de la Anna Olson
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |