Prajitura cu pireu de castane

Ingrediente
- Oua: 6
- Ciocolata neagra: 125 g
- Curmale fara samburi: 100 g
- Stafide: 100 g
- Faina: 180 g
- Praf de copt: 1/2 pachet
- Zahar: 150 g
- Piure de castane: 3 linguri
- Sare: putina
- Branza de vaci: 250 g , pentru crema 1
- Budinca de vanilie: 1, pentru crema 1
- Lapte: 400 ml, pentru crema 1
- Zahar: 400 ml, pentru crema 1
- Piure de castane: un borcan, pentru crema 2
- Frisca: 250 g, pentru crema 2
- Rom: putin, pentru crema 2
Reteta postata in forum de Micul
Reteta din " lumea femeilor " sau asa ceva, ca nu am decat fliegende blatter.
Pt, blat se pun stafidele si curmalele taiate marunt, in apa calduta, la hidratat. Ciocolata se topeste pe baie de abur si se amesteca cu pireul de castane. Galbenusurile se bat cu 1/2 din cantitatea de zahar apoi se adauga ciocolata topita cu pireul de castane, faina amestecata cu praful de copt, stafidele si curmalele, iar ultimele albusurile batute cu cealalta jumatate de zahar. Se toarna aluatul in tava si se coace pana trece testul scobitorii. Rece se taie in trei felii pe orizontala.
Pentru prima crema se face budinca de vanilie, cu 400 ml lapte apoi se amesteca cu branza de vaci. Daca va place mai dulce, faceti budinca mai dulce, sau adaugati zahar praf. Pentru a doua crema se amesteca pireul de castane cu frisca batuta si cu romul. Peste primul blat se pune 1/2 din crema de castane, apoi blatul doi, crema de vanilie, blatul trei si peste se pune cealalta jumatate de crema de castane. Se orneaza dupa preferinta.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |