Prajitura culmea placerii

Ingrediente
- Albusuri de ou: 6
- Zahar: 330 g
- Alune macinate: 200 g
- Faina: 90 g
- Lapte: 500 ml, pentru crema
- Zahar: 200 g, pentru crema
- Faina: 100 g, pentru crema
- Galbenus de ou: 6, pentru crema
- Margarina/unt: 500 g, pentru crema
- Vanilie: dupa gust, pentru crema
- Coaja si zeama de portocala: de la doua portocale, pentru crema
Reteta postata in forum de CRISMIR
Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul si se continua baterea pana se face o spuma tare tare.Apoi se amesteca alunele/nuca cu faina si se incorporeaza impreuna in albusurile batute,cu miscari usoare de jos in sus.Se coc 3 foi pe dosul tavii,pe hartie de copt,in cuptorul incins la 180 de grade.
Se amesteca galbenusurile cu zaharul,faina si laptele si se fierbe crema pe foc mic.Cand incep sa capete consistenta se adauga aromele si razatura de portocale si se pune la racit.Apoi se mixeaza cu untul/margarina si se mai adauga arome dupa gust.
Se pune prima foaie si se intinde crema,se pot adauga bucatele de nuca/alune/stafide peste care se pune a doua foaie si repetam operatiunea de sus,peste ultima foaie se pune crema si se orneaza dupa cum va place.
Eu am facut-o ultima data si ca tort,e demetial
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |