Prajitura Delia

Ingrediente
- Oua: 6
- Zahar: 150 g
- Sare: putina
- Praf de copt: 1 plic
- Faina: 70 g
- Cacao: 30 g
- Albusuri de ou: 4, pentru bezea
- Zahar: 120 g, pentru bezea
- Zeama de lamaie: dupa gust, pentru bezea
- Galbenus de ou: 4, pentru crema
- Zahar: dupa gust, pentru crema
- Ciocolata alba: 200 g, pentru crema
- Frisca: 300 ml, pentru crema
- Gelatina granule: un plic
Reteta postata in forum de Micul
Se bat albusurile cu zaharul, cand devin spuma tare se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina amestecata cu praf de copt, cacaco si sare.Se amesteca de sus in jos sa nu se lase albusul.
Se bate bine albusul cu zaharul pus pe rand si cu zeama de lamaie pana devine spuma tare.Se intinde pe dosul tavii in care s-a copt blatul, pe hartie de copt si se usuca in cuptor la foc foarte mic, cu usa cuptorului deschisa.
Se bat galbenusurile cu zahar pana devin albe.Se adauga ciocolata topita iar apoi gelatina hidratata si topita pe baie de abur.Cand incepe sa se inchege se adauaga frisca batuta.
Pentru montarea prajiturii se pune blatul, se unge cu gem acrisor, apoi bezeaua, din nou gem, apoi crema.
Concluzii: este un pic de lucru la ea, dar e foarte, foarte buna.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |