Prajitura Ingerilor - Engelskuchen

Ingrediente
- Zahar pudra: 375 g
- Faina: 125 g
- Albusuri de ou: 12
- Sare: putina
- Apa: o lingura
- Otet/zeama de lamaie: 1 1/2 lingurita
- Vanilie: 4 picaturi
- Esenta de migdale: 2 picaturi
- Zahar pudra: cat este nevoie
- Capsuni: cat este nevoie
Reteta postata in forum de Micul
Cu toate ca o cheama prajitura, eu am decis s-o pun la checuri, pentru ca mie mi se pare ca e mai corect.
Reteta dintr-o carte de dulciuri, cumparata de mine in Austria.
Engelskuchen sau angel food cake, este un chec doar din albus, zahar si faina, si este o reteta americana.Se presupune ca este de origine germana fiind dusa in America de catre imigrantii nemti, deoarece ea se coace in forma cu gaura la mijloc, aceasta forma fiind specific germana.Asta este doar o teorie, asa ca prima reteta a acestei prajituri a aparut in Boston Cooking School Cook Book, in 1884.
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C.Se pregateste o forma cu inel detasabil, cu fi 24 cm.Se captuseste de doua ori, cu hartie de copt ( se vede in poze, cum ), astfel incat marginea sa aiba cel putin 10 cm inaltime.La mine nu a fost cazul ( am facut in forma cu fi 26 cm ), dar am pus ca sa vedeti.
125 g zahar se amesteca cu faina, si se cerne.Se repeta operatia de 6 ori ( eu de doua ), si se pune deoparte.
Se bat albusurile spuma, intr-un vas mare ( nu cel de mixer ), pana se formeaza varfuri.Se adauga sarea, apa, WB, si cele doua arome.Dupa ce se formeaza golurile se adauga restul de zahar, lingura cu lingura.Se bate bine pana se topeste zaharul, si se formeaza varfuri foarte mari.Se adauga faina amestecata cu zaharul, si se amesteca de sus in jos, pana se omogenizeaza.Se toarna aluatul in forma.Cu un cutit paleta, tinut perpendicular pe aluat, se fac cercuri, pentru a indeparta golurile de aer.
Se coace 50 min, sau pana cand suprafata isi revine la apasare.Se pune forma cu capul in jos, pe un gratar, si s elasa pana la racirea completa.
Se orneaza dupa preferinta, cu fructe cu frisca aromata sau cu ciocolata, si se mananca.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |