Prajitura inghetata

Reteta postata in forum de gunhan
completare poze si explicatii pas cu pas cretu veronica22
Super buna si racoroasa.
Blat:-6 galbenuse se freaca cu 150gr.zahar,se adauga 3linguri cacao,4 linguri faina,un firf de cutit bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie.
Separat se bat albusele spuma cu 6 linguri de zahar si se amesteca usor cu galbenusele.
Se pune coca intr-o tava si se da la cuptor la 200grade timp de 25-30 minute.
Crema:
-4galbenuse plus 4linguri de zahar si 1lingura de faina se amesteca foarte bine dupa care se adauga 200gr.lapte si se fierb pina se ingroasa.
Se amesteca tot timpul ca sa nu se prinda de vas.
Se lasa crema la racit,dupa care se amesteca cu 300gr.unt batut spuma cu 150gr.de zahar pudra si 5 esente de vanilie.
Glazura:
Albusele de la cele 4oua ramase se bat spuma cu 200gr.zahar pe obur plus o vanilie.Se bate pina se incalzeste spuma.
Se pune blatul,apoi crema si se lasa un pic la frigider(15min.) dupa care se pune glazura.
Se rade ciocolata deasupra.
Lasati prajitura la frigider cam 2ore dupa care o taiati si o puneti in congelator,o scoateti cu 10min.inainte de a fi servita.
Dar puteti sa o tineti si numai in frigider.
Frecam galbenusul cu zahar
adaugam cacaua
se adauga faina
amestecam albusurile batute spauma
crema pregatita pentru pus pe blat(crema am facut portie dubla,am fost mai generoasa :) )
Peste crema am pus bezeaua si am ras ciocolata(am avut mai multe albusuri si le-am folosit pe toate,vreo 7)
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |