Prajitura Jupy Jupy

Reteta postata in forum de maraarad
Avem nevoie de 8 oua:
Galbenusurile se freca cu 12 linguri de zahar si adaugam pe rind 4 linguri de apa
Albusurile se bat spuma si se amesteca cu galbenusurile incet sa nu se sparga albusurile .
Adaugam 12 linguri de faina si punem compozitia intr-o tava cu hirtie pergament si dam la cuptor aprox 25 min
incercam blatul cu o scobitoare,cind scobitoarea iese curata gata si blatul.
Dupa ce sa racit blatul il taiem in jumatate aprox ,se pote lasa partea de jos putin mai groasa de fapt .
Jumatatea de deasupra se rupe bucatele se isiropeaza cu un sirop pe care il facem din 250 apa citeva linguri de zahar
iar la sfisit punem o esenta de rom sau chear rom daca praji e consumata doar de adulti. Se lasa putin siropul la racit si
se pune peste blatul farimitat cam jumatate din sirop,cu cealalta jumatate de sirop insiropam blatul ramas intreg.
Crema
200 g unt se freaca cu 150 zahar praf ,cind untul este spumat se adauga 200 g nuca macinata .
Untul cu nuca se amesteca cu blatul rupt bucatele si isiropat (eu am mai adaugat in crema putin liquor de cafea
Crema o punem peste blatul ramas intreg si insiropatpeste care punem gem dupa preferinte .eu pe jumatate de blat am uns gem de caise pe cealalta jumatate de visine.
Si deasupra punem o glazura de ciocolata,pe care eu am facut-o la rece astfel :
un pahar de zahar praf ,2-3 linguri de cacaua si citeva linguri de apa clocotita invirtim sa se omogenizeze putin toate
si punem 2 linguri ulei penteu luciu si sa nu se crape.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |