Prajitura "la bloc" cu visine si frisca

Ingrediente
- Oua: 6
- Zahar: 150 g
- Faina: 150 g
- Amidon: 30 g
- Praf de copt: 2 lingurite
- Suc de visine: 375 ml, pentru umplutura
- Zahar: 160 g , pentru umplutura
- Scortisoara: 1/2 lingurita, pentru umplutura
- Amidon: 3 linguri , pentru umplutura
- Visine: 650 g, pentru umplutura
- Frisca: 1200 ml, pentru umplutura
- Zahar vanilat : 1 plic, pentru umplutura
- Fulgi de migdale: 50 g, pentru umplutura
Reteta postata in forum de Micul
Reteta din secretele bucatariei.
Se bat albusurile cu 3 linguri de apa fierbinte, cu zaharul pus treptat, se adauga cate unul galbenusurile, apoi faina omogenizata cu amidonul si praful de copt.Se coace ( eu in tava 26x32 cm), se raceste si se taie pe trei nivele.
Se da in fiert sucul cu 60 g zahar si cu scortisoara.Amidonul se dizolva in apa si se inglobeaza in suc, se adauga fructele, si se dau in fiert, se racesc.
Eu am pus visinele cu zahar, le-am lasat peste noapte, a doua zi am pus visinele pe foc, am aduagt amidonul dizolvat in apa, l-am adaugat si am lasat pana se leaga.Se lasa la racit.
Se bate frisca cu restul de zahar si cu vanilia.Eu am folosit frisca dulce, iar vanilie nu am pus.
Albusurile batute cu galbenusurile, urma adaugarea fainei
In tava inainte de fi bagat la cuptor.
blatul
Pentru a-l putea taia mai usor pe trei nivele, l-am taiat intai in doua pe latime.
Se pune primul nivel, se acopera cu un strat subtire de frisca, si se traseaza linii cu posul cu frisca.
Asa aratau visinele inainte de a se adauga amidonul.
Aici am adaugat amidonul.
Se lasa pe foc, pana arata asa.
Visinele din crema racita se pun intre dungile de frisca.
Se pune blatul nr.2 si se repeta operatia.pe cat posibil sa se suprapuna dungile.Se acopera cu ultimul blat.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |