Prajitura Maruta

Ingrediente
- Unt: 250 g
- Oua: 3
- Zahar: 160 g
- Lapte: 50 ml
- Vin: 50 ml
- Bicarbonat: un varf de cutit
- Sare: putina
- Faina: 450 - 500 g
- Mere: 2 kg
- Scortisoara: putina
- Coaja de lamaie: putina
- Zahar pudra: Pentru ornat
Se amesteca faina cu untul taiat cubulete, cu ouale si zaharul, cu bicarbonatul si sarea, apoi se adauga vinul si laptele.Se omogenizeaza bine ingredientele, se face o bila, se inveleste in folie transparenta si se baga la frigider pt. o ora.
2 kg de mere, se curata, se dau pe razatoare si se calesc cu zahar dupa gust, cu scortisoara si coaja de lamaie.
In tava unsa si tapetata, se pune jumatate de aluat, intins in foaie, apoi merele reci, si din nou foaie.
Se coace la foc mijlociu pana se aureste
Se spala si curata merele de coaja
Se dau pe razatoarea mare, se scurg de zeama(se strang bine in palma)
Se pune scortisoara
Se imparte aluatul in doua parti egale si se intinde din fiecare cate o foaie
Prima foaie se intinde in tava unsa cu putin ulei si se inteapa cu furculita din loc in loc
Se pune deasupra umplutura de mere
Se acopera cu a doua foaie
Si se pune in cuptorul preincalzit pana se rumeneste deasupra
Se pudreaza apoi cu zahar pudra+zahar vanilat
Sursa retetei: Monica-Elizabet aluat Micul
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |