Prajitura "Mihaela"

Ingrediente
- Faina: 400 g
- Margarina: 200 g
- Galbenus de ou: 2
- Praf de copt: 1
- Zahar: 150 g
- Smantana: 2-3 linguri
- Lapte: putin
- Faina: 100 g, pentru umplutura
- Margarina: 100 g, pentru umplutura
- Nuca: 200 g, pentru umplutura
- Praf de copt: 1/2, pentru umplutura
- Zeama de lamaie: cat este nevoie, pentru umplutura
- Zahar: 150 g, pentru umplutura
- Lapte: 100 g , pentru umplutura
- Albusuri de ou: 2, pentru umplutura
Mod de Preparare
Reteta postata in forum de Ghiocel
Mod de preparare foi:
Din ingredientele de mai sus se face un aluat potrivit de moale care se imparte in doua.
Se face o foaie, se intinde in tava, se unge cu marmelada aromata, peste care se pune umplutura.
Mod de preparare umplutura: zaharul se freaca cu margarina, nuca prajita si macinata, praful de copt stins cu lamaie, faina,
lapte si cele 2 albusuri batute spuma
Se pune a doua foaie, se coace cca 40 min la foc mic in cuptor preancalzit. Dupe ce se scoate din
cuptor se pune glazura (eu am facut din ciocolata menaj topita)
Reteta este din fituicile luate de la soacra mea. Este foarte buna
Tag-uri
Retete Asemanatoare
0 Comentarii
Logheaza-te sau Inregistreaza-te pentru a putea trimite mesajul.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |