Prajitura Petre Roman

Ingrediente
- Oua: 3, pentru o foaie de blat
- Apa: 3 linguri, pentru o foaie de blat
- Zahar: 6 linguri, pentru o foaie de blat
- Faina: 5 linguri, pentru o foaie de blat
- Nuca macinata: 3 linguri, pentru o foaie de blat
- Bicarbonat: 1 lingurita, pentru o foaie de blat
- Otet/zeama de lamaie: cat este nevoie, pentru o foaie de blat
- Lapte: 300 ml
- Faina: 3 linguri
- Zahar: 200 g
- Galbenus de ou: 3
- Margarina: 250 g
Reteta postata de Liana10
Ingrediente:
Se fac trei foi, deci triplati cantitatile.
Intr-un castron se bat albusurile de la cel 3 oua cu 6 lg de zahar, se adauga 3 lg de apa rece si se bat incontinuare.
Separat se freaca galbenusurile de la cele 3 oua cu o lgta de bicarbonat pe care il stingem cu otet sau zeama de lamie-eu am ales ultima varianta, adaugam cel 3 lg de nuca macinata si cel 5 lg de faina si le amestecam cu lingura, bine-bine de tot.
Adaugam 2-3 linguri de albus, ca sa se mai fluidizeze compozitia, apoi amestecam usor restul de albusuri in compozitia de galbenusuri.
Am tapetat tava cu hartie de copt-apropo, am tava noua primita de Pasti :-),si am turnat usor compozitia si am bagat-o in cuptorul preincalzit la 160 de grade.
Cred ca in 15 min. a fost gata.
Am procedat la fel si pentru celelalte doua foi...of, cate vase de spalaaat...
Fierbem la foc mic laptele cu faina, pe care am desfacut-o in putin lapte din cantitatea data, apoi adaugam galbenusurile. Lasam pana se ingroasa si da in clocot. Lasam la racit.
Separat frecam margarina cu zaharul si o amestecam cu budinca rece. Se obtine o cema fina.
Ingrediente pt. caramel:
400 g zahar
Doar peste primele doua foi se pune caramel, astfel ca am impartit cantitatea in doua, am pus 200 g zahar la topit, am turnat peste prima foaie si nu prea mi-a ajuns, asa ca pt. a doua foaie am mai adaugat 50 g zahar, deci 250 g si s-a umplut toata foaia de caramelul minunat
Lasam la racit.
Ingrediente pt. spuma:
3 albusuri,
150 g zahar,
ciocolata.
Albusurile se bat pe baie de aburi cu 150 g zahar.
Asamblarea:
Peste prima foaie turnam caramel, punem jumatate din cantitatea de crema,
apoi urmeaza a doua foaie cu caramel, cealalta jumatate de crema, a treia foaie peste care turnam albusurile si presaram ciocolata rasa sau "furnici" de ciocolata-eu am ales ultima varianta
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |