Prajitura Raphaello

Ingrediente
- Zahar: 10 linguri
- Faina: 10 linguri
- Oua: 10
- Apa: 1 lingura
- Apa: 100 ml, pentru sirop
- Zahar vanilat : 2 pliculete
- Zahar: 1 lingura
- Lapte: 250 ml, pentru crema
- Ciocolata alba: 2, pentru crema
Reteta postata in forum de Felis
reteta e cu denumirea Raphaello pur si simplu, dar cum nu sunt bomboanele... am scris in fata prajitura...
Se face un blat de tort.
Se coace in tava dreptunghiulara.
Cand se raceste, se taie in 2 parti: una subtire si una groasa.
Partea mai groasa se va insiropa cu un sirop de vanilie.
Blatul se va insiropa rece.
Dupa ce este insiropat, pe blat se va pune o crema facuta astfel:
Crema:
... se aseaza pe foc laptele in care se pune ciocolata bucatele
Cand ciocolata este topita, se adauga partea subtire din blat, faramitata. Se fierbe 2-3 min pana se face ca o mamalig. Se da apoi la rece.
Cand s-a racit, se adauga
- 150 gr nuca de cocos
- 6-7 linguri cu varf de frisca batuta
Peste blatul insiropat se pune crema, iar peste crema se pune frisca.
Se taie in dreptunghiuri.
Se orneaza dupa preferinte.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |