Prajitura Sah

Ingrediente
- Oua: 4, pentru blat alb
- Faina: 4 linguri , pentru blat alb
- Ulei: 4 linguri , pentru blat alb
- Zahar: 4 linguri, pentru blat alb
- Praf de copt: 1/2 plic , pentru blat alb
- Faina: 3 1/2 linguri, pentru blat negru
- Zahar: 4 linguri, pentru blat negru
- Ulei: 4 linguri, pentru blat negru
- Oua: 4, pentru blat negru
- Praf de copt: 1/2 plic, pentru blat negru
- Cacao: 1 lingura, pentru blat negru
Se bat albusurile spuma cu zaharul se adauga pe rand galbenusurile apoi cele 4 linguri de ulei putin cate putin , se amesteca cu lingura din lemn si se pune faina amestecata cu praful de copt
Se pune in tava cu hartie de copt apoi se coace in cuptorul preincalzit pentru 20-25 de min
Procedeul este la fel ca la blatul alb
Blaturile nu trebuie sa iasa foarte inalte, se lasa sa se racoreasca
Se taie fiecare blat in 5 fashii egale(pe lungime si latime) obtinem 10 fasii din care una nu ne trebuie, vom folosi doar 9
Se prepara o crema de ciocolata pentru a "lipi" tabla de sah
O cutie de lapte condensat caramelizat si 2 linguri de cacao se lasa sa se raceasca apoi se construieste prajitura
Intr-o tava de cozonac se pune folie de pastic
Pe primul etaj se pune fasie neagra se unge cu crema se lipeste de ea fasie alba se unge cu crema si se lipeste de ea fasie neagra
Etajul 2 aveam fashie alba+crema+fashieneagra+crema+fasie alba
Eajul 3 este identic cu primul
Se pune la frigider pentru cateva ore apoi se taie felii
sursa retetei: mihaela simiuc
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |