Prajitura ungureasca cu miere

Reteta postata in forum de CRISMIR
Grea decizie cu titlul ...eu o am de la bunica aceasta reteta(si cum bunica era unguroaica :) am numit-o asa),sigur o gasiti si prin alte parti,site-uri :)
Din toate acestea se obtine o coca din care se coc 3-4 foi (eu intotdeauna am facut doar 3,folosesc o tava mai mare si nu imi ies 4) pe dosul tavii in cuptorul preincalzit. Se coc 5-10 minute pana se auresc deasupra.
Crema:
300 ml lapte+ 2 linguri zahar - se fierb impreuna.
200 ml lapte+ 6 linguri faina - se pun intr-un alt castron si se amesteca pana se dizolva faina.
Apoi se adauga peste laptele de pe foc,putin cate putin si se amesteca cu grija sa nu se faca cocoloase.Se face ca si o ciulama.Se ia de pe foc si se lasa la racit.
300 gr unt(sau margarina)+ 300 gr zahar pudra - se freaca untul cu zaharul si cand este racita "ciulamaua" de faina se adauga cu lingura cate putin pana se formeaza o crema pufoasa.
Se imparte in doua crema ,o parte se amesteca cu esenta de vanilie,iar cealalta jumate cu cacao si esenta de rom.
Asamblare: foaie+ crema vanilie+foaie+ crema cacao+ foaie
Se poate face si o glazura pt cine prefera,eu am lasat-o asa ,cu zahar pudra,ca ne place mai mult :)
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |