Puding cu surprize

Ingrediente
- Gelatina: 2 plicuri
- Fructe de padure: cat este necesar
- Kiwi: 1 bucata
- Unt la temperatura camerei: 120 g
- Lapte: 400 ml
- Faina: 3 linguri
- Zahar: 5 linguri
- Oua: 2 bucati
- Zahar vanilat : 1 plic
2 pliculete gelatina(unul tranparent si unul rosu) pe care le punem inca de la inceput la inmuiat in castronele separate cu cate 5 linguri de apa rece
fructe de padure si/sau capsuni + 1 kiwi spalate, curatate si lasate la scurs
Se dizolva faina in lapte rece, cu grija sa nu se formeze cocoloase
Ouale se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat apoi se adauga in laptele amestecat cu faina
Se pune aceasta crema la fiert pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde, din momentul in care incepe sa fiarba se lasa 1 min
Gelatina transparenta se incalzeste putin pana devine lichida apoi se adauga in crema luata de pe foc
Apoi se adauga in crema untul taiat bucatele, se mixeaza bine
Crema obtinuta se imparte in doua castroane
Am pus intr-un blender mure+capsuni cat iei in 2 pumni...si se mixeaza bine sa obtinem pasta
Gelatina rosie(inmuiata si ea) se pune la incalzit pana se lichefiaza apoi se adauga intr-unul din castroanele cu crema alba impreuna cu pasta de fructe si se mixeaza bine
In momentul acesta avem 2 creme(pudinguri) unul alb si unul cu fructe de padure
Se pune folie de plastic intr-un castron(in care intra aproximativ 650 ml apa...am masurat ca sa stiti cam cat de mare trebuie sa fie) si apoi se rastoarna in el crema alba...se intinde pe toti peretii castronului, se pune in congelator pentru cateva minute se mai scoate si iar se intinde pe pereti...pana se intareste bine si nu se mai lasa crema pe fundul castronului
Acum este momentul sa punem crema de fructe de padure peste crema alba intarita din castron
Lasam din nou la congelator pentru 10 min apoi chiar in mijlocul castronului punem cateva fructe(eu am pus vreo 5 mure si 3 capsuni taiate felii
Se acopera si se lasa sa se raceasca si intareasca bine...pentru aproximativ o ora
Se intoarce castronul, se scoate folia...
Deasupra chiar pe mijloc se unge pudingul cu putin gem apoi se decoreaza cu mure numai pe mijloc
iar pe langa puging se picura dulceata si se pun felioare de kiwi
Apoi se taie nimeni nu banuieste ca in interiorul cremei albe se afla aceasta surpriza
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |