Pulpe marinate

Ingrediente
- Ciocanele de pui: 8
- Usturoi: 1 capatana
- Zahar: 1 lingura
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Cimbru: dupa gust
- Lamai: 1
- Ceapa: 1, pentru sos
- Ardei: 1
- Ulei: cat este nevoie
- Otet de mere: putin
- Otet: 1 lingura
- Apa: 1 lingura
Specific:
UniversalTimp Preparare:
60 de minutePortii:
4Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Mancaruri cu carneReteta postata in forum de Mary5
Le-am numit asa pentru ca se tin la marinat mai mult timp inainte de a fi gatite(Reteta o am de la fata noastra,Antoneta).
se spala pulpele,se pune sare si piper dupa gust pe ele
Punem cimbru si usturoi pisat dupa care stoarcem zeama de la o lamaie pe pulpe.
Se tin la macerat(marinat)asa le zic eu o noapte sau chiar mai mult
Dupa care se pune intr-o cratita sau tigaie mai inalta o lingura de zahar la caramelizat(sa nu se arda)
Se pune carnea ,puiul sau pulpe ce avem cu sosul lasat de la ele si de la lamaia stoarsa pe ele.
Nu se pune apa deloc,se lasa la foc mic cu capacul pe ele sa se inabuse pana scade zeama si pulpele se intorc pe o parte si pe alta sa se faca aurii de la zaharul caramelizat.Dupa ce a scazut zeama ele sunt gata se scot pe un bowl.
Separat facem un sos scazut din:
1 ceapa mica,1 ardei nu mare si putin ulei,putin otet de mere,pe care l-am diluat sa nu fie prea acru insa putin,1 lingura de otet si una de apa.
Eu am dat prin masina electrica de tocat vegetale,(choper)si s-au inmuiat pana scade apa de la ele,de retinut ca nu se pune apa nici la sos.
Dupa ce a scazut apa de la ceapa si ardei am pus f.putina sare si piper si am pus pulpele peste acest sos.
Au un gust mai special astfel preparate si noua ne-a placut.
Aceste pulpe sunt bune si neincalzite doar de la temperatura camerei,asa le-a mancat ea a doua zi.
Le-am servit langa spaghete chiar daca erau si ele cu sos dar alb.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |