Quiche cu somon si anghinare

Versatila,calda,rece,mic dejun,prinz ,cina-cuvinte cheie pentru aceasta tarta sarata, usor de executat si deschisa atitor si atitor combinatii de legume,brinzeturi,carne.la baza avem crusta,apoi compozitia care o umple:doar oua,smintina sau lapte,dupa care putem dicta imaginatiei noastre sa-si faca de cap!:)bucatele de sunculita,pui,peste,fructe de mare,brinzeturi de care doriti, dovlecei, praz, ciuperci, morcovi, varza, ardei, broccoli, sparanghel, spanac pot concura toate in a crea consistente si arome unice.
Iata una din variantele mele,inventata pe loc,dupa o inspectie scurta prin frigider si debara:) :
Procedeul de obtinere este extrem de simplu din moment ce aluatul este gata facut.
Se intinde acesta din urma in forma de tarta,tapetata cu unt,se inteapa usor cu furculita ,apoi plasam deasupra lui hirtie copt si peste ea boabe de fasole,orez,naut,ceva mai greu sa nu se umfle aluatul si il dam la cuptor,7-8 minute,la 170 grade.peste aluatul de tarta copt
Se toarna amestecul format din ouale batute,amestecate cu smintina,somonul taiat in transe mici si verdeturile tocate.daca va place mai puteti adauga sare,piper.mie mi-a parut ca e suficienta adaugarea de piper,sarea se regaseste si in somonul afumat si in anghinare.inimile de anghinare se aseaza din loc in loc
La sfirsit,in compozitia turnata.in cuptorul preincalzit,la foc mediu( cca 170-180 grade) lasam tarta cca 30-40 minute,pina amestecul coaguleaza si se rumeneste usor deasupra-la mine ,chiar ceva mai mult...am folosit iar vita-cook-ul ,cu rezultate multumitoare si de aceasta data
Reteta postata in forum de alison
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |