Racitura-Piftie de porc

Ingrediente
- Picior de porc: 2
- Ciolan: 1
- Sorici de porc: cateva bucati
- Sare: dupa gust
- Usturoi: dupa gust
Specific:
RomanescTimp Preparare:
300 de minutePortii:
4Complexitate:
UsorTara:
RomaniaCategorii:
Aperitive cu carneReteta postata in forum de Cris
Carnea se curata, daca e cazul se parleste inainte, apoi se spala bine si se pune intr-o oala cu apa rece sa stea 30 minute. Se schimba apa din vas si se pune carnea la fiert. Apa trebuie sa fie suficient de multa incat sa acopere carnea de tot. Se pune sare si usturoi dupa gust si se pot pune si boabe de piper (eu n-am avut). Se fierbe la foc mic vreo 5-6 ore, pana se desprinde carnea de pe oase. In timp ce fierbe, se degreseaza. Grasimea se aduna deasupra si se face ca opojghita. E bine sa indepartam grasimea.
Se pune putina zeama intr-unvas si se lasa cateva minute in frigider. Daca s-a inchegat, inseamna ca raciturile sun gata. Se scoate carnea, se dezoseaza si se repartizeaza in vase mai mici, boluri, farfurii, etc.
Se strecoara zeama si se toarna peste carne. Se pun vasele in frigider si in scurt timp raciturile se incheaga. NU E NEVOIE SA SE ADAUGE GELATINA!
Se serveste cu ceapa rosie . Pentru ca eu desi m-am dus cu lista la cumparaturi :D , am uitat sa cumpar ceapa rosie, am taiat cateva rondele de ceapa alba.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |