Ravioli preparati in casa cu ciuperci

Reteta postata in forum de alison
m-am jucat un pic cu un aluat de taitei obisnuit si am facut ravioli umpluti cu ciuperci sotate si cu sos din pasta de rosii.
3 oua intregi si cu faina cit cuprinde ca sa fie un aluat elastic si nelipicios pe care l-am lasat sa se odihneasca cam 20 minute,
dupa care l-am impartit in 6 parti si am intins foi,pe ele am pus umplutura in gramajoare,cu lingurita,
am apasat usor pe linga ea,sa se aseze bine sub aluat si sa nu iasa,apoi am taiat cu scula cu disc ondulat(nu stiu cum se numeste ,eu ii zic roleta,corectati-ma!) in jurul lor in patrate si cum mi-a mai venit la mina.
in acest timp,am pus la clocotit apa cu sare ,in care am dat drumul la ravioli si i-am fiert cca 10 minute.se scot si se scurg intr-o sita.
2 linguri de ulei de masline se incinge,in el dam drumul la un catel de usturoi ras fin cam 1 minut,apoi adaugam pasta de rosii (desfacuta intr-o cescuta mica de apa)3-4 linguri,amestecam,adaugam sare ,piper,o lingura de busuioc uscat si o mina de capere murate,in prealabil desarate.lasam totul sa clocoteasca cam un minut ,dupa care putem servi ravioli,peste care turnam sosul.putem presara deasupra parmezan ras sau nu,ultima varianta fiind cea aleasa de mine...deliciosi!pacat ca ingrasa...
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |