Risotto cu mazare

Ingrediente
- Unt: 50 g
- Ceapa: 1 buc
- Mazare: 300 g
- Supa de legume: 1,7 l
- Orez: 350 g
- Vin alb sec: 200 ml
- Parmezan ras: 25 g
- Patrunjel: tocat, dupa gust
Specific:
MediteraneeanTimp Preparare:
60 de minutePortii:
4Complexitate:
MediuTara:
ItaliaCategorii:
Mancaruri cu orezReteta postata in forum de Micul
De cate ori am fost in Italia, am mancat tot felul, mai putin risotto. Nu stiu de ce. Imi comandam tot felul, mai putin risotto. Nici nu ma prea atragea sa fac, cu toate ca vazusem multe retete. Ce poate fi asa extraordinar, doar tot orez e, ma gandeam. Ma bucur ca in sfarsit am facut, dupa o reteta din " good food ", pentru ca ne-a placut foarte mult.
Se topeste untul si se adauga ceapa tocata. Se lasa 10 min. sa se inmoaie bine ceapa. 100 g de mazare fiarta se paseaza impreuna cu un polonic de supa. Se adauga orezul peste ceapa, se da focul la temperatura medie, si se lasa cam un minut. Se adauga apoi vinul, si se lasa pana se evapora. Se adauga apoi cate un polonic de supa calda, pana cand consistenta orezului devine cremoasa. Nu se adauga urmatorul polonic, pana ce precedentul nu a fost absorbit. Se adauga piureul de mazare, mazarea si parmezanul, amestecand. Se sareaza, pipereaza, si se serveste cu patrunjel tocat si putin ulei de masline.
Untul cu ceapa pusa la calit. Adaugat orezul. Vinul lasat sa se evapore. Piureul de mazare. Si gata de mancat.
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |