Risotto din orez negru cu fructe de mare

Ingrediente
- Fructe de mare: 400 g
- Orez negru: 250 g
- Ulei de masline: cateva linguri
- Unt: 25 de gr
- Vin alb: 1 pahar
- Patrunjel: 1-2 linguri
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Usturoi: 4 catei
- Ceapa rosie: 1
Am fiert orezul separat apoi l-am pus in sita si l-am lasat la scurs
Intr-o tigaie adanca se pune uleiul de masline si usturoiul zdrobit si se lasa putin la calit
Se adauga fructele de mare scurse bine si se lasa pana se infierbanta bine
Se rastoarna paharul cu vin + 1 pahar cu apa si patrunjelul verde tocat, sare, piper si se lasa la fiert(amestecand incet, din cand in cand) pana cand sosul dispare complet
Intr-o alta tigaie se pune untul impreuna cu ceapa taiata subtire si se lasa pana cand aceasta din urma incepe sa "luceasca"
Se adauga peste ceapa, orezul fiert si scurs, se amesteca putin numai pana cand orezul se amesteca cu untul si ceapa
3/4 din cantitatea de fructe de mare se amesteca apoi cu orezul si ceapa, pastrand 1/4 din fructele de mare pentru decor
Punem risotto intr-o forma (de care doriti, patrata, dreptunghiulara, cesti de cafea) apoi rasturnam pe farfuria in care dorim sa-l servim, ornam deasupra cu fructe de mare, si feliute de lamaie
Reteta de pe Menu di Angela
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |