Rulada cu dulceata de visine

Ingrediente
- Oua: 5 bucati - blat
- Zahar: 5 bucati - blat
- Faina: 4 linguri - blat
- Cacao: 1 lingura- blat
- Praf de copt: 1/2 plic- blat
- Esenta de rom: dupa gust- blat
- Zahar vanilat : 2 plicuri- blat
- Coaja de lamaie rasa: dupa gust- blat
- Zeama de lamaie: 2 linguri - blat
- Smantana: 400 g - crema
- Zahar pudra: 4 linguri - crema
- Dulceata de visine: cat este necesar - crema
- Esenta de vanilie: dupa gust - crema
- Visine: decor
- Nuca de cocos: decor
Reteta postata in forum de Felis
Nu mai facusem niciodata rulada... mi-era foarte teama sa nu se rupa blatul... Am incercat insa si am reusit... ce se vede... Pentru prima data.. eu zic ca merge...
Nu am facut o reteta anume... fiind incercare... am incercat combinatii care mi-au trecut mie prin minte...
Pentru blat separam albusurile de galbenusuri, galbenusurile se freaca cu zahar si zahar vanilat apoi le amestecam cu albusurile batute spuma tare. Se adauga treptat faina, coaja de lamaie, esenta de rom si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se pune in tava acoperita cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mic pentru 20 min. Am scos de la cuptor, am intins pe hartie de copt si am rulat cu un sucitor in interior. Am lasat asa la racit.
M-am gandit cum sa fac crema... Tocmai facusem cu o seara inainte dulceata de visine, dupa aceeasi reteta ca anul trecut... si mi-a zis sa o folosesc la umplutura ruladei... dar mai voiam ceva ... si mi-am zis sa incerc, pentru ca mersese bine smantana batuta cu zahar pudra la fresh de vara cu cirese. Asa ca am mixat bine 400 gr smantana cu 5 linguri zahar pudra date prin sita de faina. Am dat la frigider cam 15 min.
Am desfacut blatul rulat, l-am uns cu dulceata de visine, am acoperit cu smantana batuta cu zahar si am rulat tot acoperit cu hartie de copt. Am dat la frigider pentru cateva ore
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |