Rulada imbracata in aluat

Ingrediente
- Muschi de porc/muschi de vita/piept de pui: 1 bucata
- Ficatei de pasare: 250 g
- Ceapa rasa: 1 bucata
- Morcovi: 1 bucata
- Usturoi pisat: 3-4 catei
- Sare: dupa gust
- Piper: dupa gust
- Marar tocat: dupa gust
- Oua crude: 1 bucata
- Faina: 1 lingura
- Oua fierte: 3 bucati
- Drojdie uscata: 1 plic
- Sare: 1 lingurita rasa
- Miere: 2 linguri
- Lapte: 250 ml
- Faina: 500 - 550 g
- Unt: 25 g
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
30 de minutePortii:
2Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Aperitive cu foietajSe alege un mushiuletz (de porc mai mare, sau unul de vita, pot sa fie si mai multe bucati de piept de pui) si se "decupeaza" astfel incat sa se obtina o bucata relativ dreapta...apoi se acopera cu o folie de plastic si bate cu ciocanul de snitele putin cate putin pana se face subtire. pana in 1/2 de cm...
Se aseaza umplutura cu ficatei peste muschiuletul de porc se ruleaza o data
apoi se aseaza si ouale pe mijloc si se ruleaza in continuare.
Se prinde rulada cu scobitori din loc in loc si se pune la cuptor in forma de cozonac
Se pune apa pana la jumatatea formei, punem o foaie de dafin, cateva boabe de piper si putina sare pentru vreo ora poate si mai bine si se tot roteste cand pe o parte cand pe alta
Aluatul: drojdia se pune intr-o cana cu 2 linguri de apa caldutza si se lasa acolo pentru 15 min. se topeste putin untul, laptele sa fie caldutz, se pune sarea, mierea si se adauga drojdia si faina cate putin...se framanta si se lasa la crescut (o poti face dinainte sa aibe timp sa creasca cat este rulada la cuptor)
Dupa ce rulada este gata se scot scobitorile, se intinde aluatul si se infashoara rulada in el, se unge cu galbenus de ou se presara putina sare , cimbru si se mai da la cuptor pana cand aluatul este copt (devine auriu)
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |