Rulouri cu crema de vanilie, visine si frisca

Ingrediente
- Faina: 300 gr
- Budinca de vanilie: 20 gr
- Zahar: 2 linguri
- Sare: un varf
- Unt topit: 25 gr
- Lapte caldut: 160 ml
- Oua: 1
- Drojdie uscata: 3 gr
- Unt topit: 50 de gr pentru uns aluatul
- Pudding de vanilie: 2 pliculete
- Visine: cateva
- Frisca lichida: 400 ml
Specific:
EuropeanTimp Preparare:
120 de minutePortii:
10-12Complexitate:
MediuTara:
RomaniaCategorii:
Aluaturi diverseSe prepara o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar si una de faina - peste care se toarna laptele caldut.
Se lasa la umflat cam 10-15 minute.
Cand se umfla maiaua, se rastoarna peste celelalte ingrediente si se pune totul al framantat la robot, cam 10 minute.
Se lasa la crescut 50 de minute, apoi se framanta din nou si se mai lasa 5 min.
Se intinde f putin aluatul cu sucitorul si se unge cu putin ulei
Apoi se lasa 5 min si se intinde o foaie subtire se unge cu unt topit
Se impatureste in 3
Crema de vanilie preparata dintr-un plic de budinca de vanilie conform insturctiunilor de pe plic insa cu mai putin lapte..doar 700 ml in loc de 1 l
Se mai intinde putin foaia obtinuta si se pune umplutura pe margini apoi se ruleaza spre interior(mijloc)
Se taie foaia dintre cele 2 rulouri la mijloc pentru a le putea scoate mai usor din tava
Se pun la cuptorul preincalzit pana se auresc
Se bate frisca si se pune deasupra rulourilor numai cand acestea sunt bine racite
Se lasa la frigider cateva ore apoi se taie
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |