Rulouri cu mere si stafide

Ingrediente
- Mere: 30
- Stafide: 300 gr
- Zahar: 10-12 linguri
- Scortisoara: dupa gust
- Apa minerala: 1 pahar(200 ml)
- Lapte cald: 1 pahar(200 ml)
- Oua: 1
- Ulei: 8 linguri
- Coaja de lamaie: 1
- Zahar: 2 linguri
- Drojdie: 1 plic
- Sare: un varf de cutit
- Faina: cat cuprinde
Merele se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare, se strang bine intre palme pentru a scurge sucul din ele(eu il dau copilashilor sa-l bea) insa daca vreti puteti cali putin merele si nu le mai stoarceti se pun stafidele si zaharul, apoi scortisoara si se lasa de-o parte
Se pune drojdia la inmuiat cu putin lapte si se lasa sa se odihneasca pentru 8-10 min
Se adauga apoi restul de zahar si lapte, apa minerala, uleiul, oul batut, sarea...se mixeaza in compozitie zaharul si coaja de lamaie apoi incet, incet se adauga faina...se renunta la mixer si se incepe a se framanta aluatul pana cand acesta devine nelipicios...
Se strange aluatul intr-o bila, se presara putina faina deasupra si se lasa la crescut pentru cca 30 de min
Se imparte aluatul in 3 bile, apoi fiecare bila se pune pe masa infainata si se intind foi subtiri
Se umplu cu "umplutura" de mere impartita si ea tot in 3
La unul din capete (pe marginea lata) foaia se taie ca in imagine
Apoi se ruleaza inchizand bine la capete...
Se pun la distanta in tava(unsa cu unt) unele de altele(eu fiindca nu am vrut sa coc de 2 ori am pus niste folie de aluminiu intre ele sa nu se lipeasca)
Se un cu ou batut, se presara zahar
Si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de gr pana se rumenesc deasupra
Aboneaza-te la Newsletter
Reteta Zilei
Ultimele Retete
Top Retete
Fii si tu sustinator!![]() Copiaza codul de mai jos pe site-ul tau: |